Schüssler só

A Schüssler-féle biokémiai sók nélkülözhetetlenek, alapfeltételei az egészségnek és minden élő szervezetben megtalálhatóak.

12 fő vegyületet ismerünk, melyek

  • fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek,
  • alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat.

Dr. Wilhelm Schüssler fejlesztette ki azt a sóterápiát, mellyel a szervezetben jelenlévő 12 féle esszenciális só hiányát energetikailag, az információ szintjén pótolni lehet.

Az eljárást hatékonyságának, egyszerűségének és olcsóságának köszönhetően a nyugati országokban nagy sikerrel alkalmazzák.

A Schüssler-só kezelés alapfilozófiája:

A homeopátiás szerek szedésének van néhány alapszabálya, amit nagyon fontos betartani a hatékony kezelés érdekében.

Ásványi anyaghiány akkor lép fel, ha a sókat a szervezet nem képes a sejtekbe beépíteni, mert már biológiai értelemben nem reakcióképesek, más anyagokkal léptek kémiai kapcsolatba és azzal lekötődtek (pl. antibiotikumokkal, méreganyagokkal).

Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni az adott anyagot sejtszinten. A Schüssler-só képes a sejtek ásványianyag-háztartását helyreállítani.

Minden heveny vagy krónikus idegi, lelki, testi megerőltetés, betegség (stressz, savasodás, candida betegség, alvási problémák, horkolás, reflux), táplálkozási probléma előbb-utóbb felborítja a szervezet elektrolit egyensúlyát. Só-hiányállapot léphet fel változókor esetén és a kor előrehaladtával is.

A biokémiai sók hiányának jelei:

Amennyiben a sók anyagcseréjében tartós hiány mutatkozik, ezek felismerése, és a hiány pótlása alapfeltétel a gyógyuláshoz. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók: - szerkezeti elváltozások a szervezetben: csontritkulás, fogszuvasodás, köröm-, vagy hajtöredezés, sarok, szájzug, végbél berepedése, visszerek, - működésbeli zavarok : fokozott görcskészség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok, gyomorsav-túltengés, fáradtság-, gyengeségérzet, éhségtűrés csökkenése, hajhullás, fokozott kopaszodás és korpásodás, ízületi panaszok, alvási nehézségek, fokozott ingerlékenység, migrénes panaszok,Schü - jellegzetes elváltozások az arcon: elszíneződések, értágulatok, májfolt, fokozott zsírosodás, pattanásos tünetek, ráncosodás.